Φασολάδα με σαγανάκι ντοματοπιπεριάς κρασάτης με σουτζουκάκια σε καρβελάκι !








Υλικά 

καρβελάκι
 

500 γραμ . Αλεύρι 
1 ποτήρι χλιαρό νερό 
Λάδι 
1 κ.γ.αλάτι 
1 κ.γ ζάχαρη 
1/3 μαγιάς φρέσκιας (κύβος )

Φασολάδα 

250 γραμ. Φασόλια 
2 κρεμμύδι πολτοποιημένο 
1 πράσο Κομμένο σε κομματάκια 
(αφήνουμε 2 δάχτυλα περίπου για το σαγανάκι )
Ένα κομμάτι σελινόριζα όσο μια παλάμη 
Ρίγανη , αλάτι , δεντρολίβανο 
Πάπρικα 
1 κ.σ. Ντοματοπελτέ
Λάδι 

Σαγανάκι με σάλτσα ντοματοπιπεριάς

1 1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο
2 λουκάνικα σουτζουκάκια 
6 ντοματοπιπεριές  τουρσί 
Μισή καυτερή πιπεριά 
1 κομμάτι πράσο όσο 2 δάχτυλα 
1/2 κουτί πουμαρό
2 κρεμμύδια πολτοποιημένα 
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1 φύλλο δάφνης , βασιλικό 
Ρίγανη 
Λάδι 
1κ.γ αλάτι ,πάπρικα,
Κεφαλοτύρι 

Εκτέλεση 

πρώτα ξεπλένω τα φασόλια και τα μουχλιάζω 
από το βράδυ σε νερό . Στη συνέχεια ετοιμάζω το σαγανάκι ως εξής : 
Ξεπλένω τις ντοματοπιπεριές τις βάζω στο μπλέντερ 
μαζί με το πράσο και το κρεμμύδια και το σκόρδο 
Κόβω σε φέτες τα σουντζουκάκια τη καυτερή πιπεριά . Σοτάρω τα σουντζουκάκια με το πολτό από ντοματοπιπεριά κρεμμύδια και πράσο ρίχνω τα μπαχαρικά πουμαρό το κρασί 
και χαμηλώνοντας θερμοκρασία βράζω για μια ώρα .
Την επόμενη διαλύω τη μαγιά σε χλιαρό νερό ρίχνω αλάτι ζάχαρη λάδι και το αλεύρι αφήνω λίγο αλεύρι στην άκρη  και αφήνω σκεπασμένο ώσπου να διπλασιαστεί η ζύμη .                                                   Σε μια κατσαρόλα ρίχνω νερό βράζω 
τα φασόλια , αφαιρώ τον αφρό που θα βγάλουν πετάω το νερό και τα στραγγίζω . Σοτάρω τα κρεμμύδια και το 
Πράσο ρίχνω το ντοματοπελτέ και τα μπαχαρικά (το αλάτι το ρίχνω στο τέλος όταν θα έχουν βράσει )Νερό περίπου 2,5 λίτρα και τα φασόλια αφήνω χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία να βράσουν ώστε να χυλώσουν και να μείνουν με λίγο ζουμί .
Επιστρέφω στο ζυμάρι εφόσον διπλασιάστηκε κάνω 2 στρογγυλά καρβελάκια η τετράγωνα . Αφήνω μιάμιση ώρα πασπαλισμένα με αλεύρι ώστε να φουσκώσουν και ψήνω 180 βάθμους για 35 με 40 λεπτά . 
Μόλις είναι έτοιμα τ αδειάζουμε τοποθετούμε πρώτα τα φασόλια μια στρώση και από πάνω το σαγανάκι της ντοματοπιπεριάς τρίβω κεφαλοτύρι και τα ψήνω για δέκα λεπτά Σερβίρω κι έτοιμα !




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις