Μελιντζάνα παπουτσάκια με κιμά κρασάτο και σώς γιαουρτιού !


Υλικά
4 πλυμμένες μελιτζάνες
500 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά     
400 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
400 γραμ κασέρι, φέτα, κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κουτί ντοματάκια η ντοματίνια
ποτήρι κρασί
1 κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένα
Βασιλικό,μαιντάνο,ρίγανη,δυόσμο
πιπέρι άσπρο
Αλάτι,πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ κύμινο
1 φλυντζάνι ελαιόλαδο
1 λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζουμε σ ένα σκευος νερό κρύο με 1 κ.σ αλάτι κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατα μήκος και τις αφήνουμε στο νερό για μισή ώρα. Βάζουμε σ ένα τηγάνι 1-2 κ.σ λάδι και σωτάρω το κρεμμύδι με το σκόρδο. Στη συνέχεια το κιμά το αλάτι,ζάχαρη, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.Τα ντοματάκια το κρασί κι αφήνω μισή ώρα να βράσουν.Βγάζω τις μελιντζάνες απο το νερό.Θερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς λαδώνω τις μελιντζάνες μ ένα πινέλο και ψήνω 30 λεπτά περίπου.Μόλις είναι έτοιμες πατάω τη σάρκα τους μ` ένα πηρούνι και γεμίζω με κιμά σκεπάζω με τα τρμμένα κασέρια και ψήνω στους 160-170 βαθμούς για 40 -60 λεπτά.Ετοιμάζω τη σώς σ ενα σκεύος βάζω το γιαούρτι ρίχνω 4 κ.σ ελαιόλαδο.Στύβω το λεμόνι και το τρίμμα του ψιλοκομμένο δυόσμο,αλάτι,πιπέρι λευκό, τ ανακατεύω ολα μαζί στο γιαούρτι.Και σερβίρω με τα ζεστά παπουτσάκια.Έτοιμο!

  1.  








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις