Τονοσαλάτα με σπιτικά κρουτόν σκορδάτα!


Υλικά 
1 κονσέρβα τόνο σε νερό 
2 φέτες ψωμί 
1 φρέσκο κρεμμυδάκι 
Μαρούλι 
2 βραστά αυγά 
Μισό αγγούρι 
Ελαιόλαδο 
Σκόνη σκόρδου 
Αλάτι 
Πιπέρι 
Ρίγανη 
Μηλόξυδο
Λεμόνι 

                                    Εκτέλεση
Κόβουμε τις φέτες ψωμί σε τετράγωνα κομματάκια.                       
Βάζουμε σ ένα αντικολλητικό μια κ.σ. ελαιόλαδο 
να ζεσταθεί ,ρίχνουμε τα τετράγωνα κομμάτια ψωμιού . 
Μέχρι να αρχίσουν να γίνονται σα φρυγανιά στην όψη ,  πριν τα βγάλουμε στα τελευταία 3 λεπτά ρίχνουμε τη σκόνη σκόρδου αλάτι  ρίγανη και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν το τελειωτικό επιθυμητό του χρώμα ( εδώ είναι πιο σκούρα εάν βάλουμε ψωμί σικάλεως ) .Περίπου θα χρειαστούμε 10 λεπτά για όλη τη διαδικασία ! 
Σ ένα σκεύος βάζουμε πλυμένο Μαρούλι , αγγουράκι ,
Το κρεμμυδάκι τ αυγά , το στημένο από τα υγρά της κονσέρβας τόνο ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας λάδι μηλόξυδο η λεμόνι και στο τέλος τα κρουτόν . Έτοιμα ! 


                   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις