Τσουρέκια με μέλι εβαπορέ και προζύμι !!!!








Υλικά 
2.200 κιλά αλεύρι
500 γραμ γάλα εβαπορέ
600 γραμ ζάχαρη
100 γραμ μελι
3 κύβους φρέσκια μαγιά
2 φακελάκια μπέικιν
8-10 αυγά ανάλογα το μέγεθος
200 γραμ φρέσκο χυμό πορτοκάλι και το τρίμμα από 3 πορτοκάλια
300 γραμ βούτυρο κομμένο σε κομμάτια κύβους
3 βανίλιες
1 φακελάκι μαχλέπι
1 φακελάκι κακουλέ
200 γραμ νερό χλιαρό
1/2 κουταλιά αλάτι
1 ποτήρι λάδι
Για το τελικό δίπλωμα ζύμης
Εκτέλεση 

Βγαζω τα κομματάκια βούτυρο από το ψυγείο σ ένα σκεύος ρίχνω τη μαγιά
1 κ.σ ζάχαρη 200 γραμ νερό χλιαρό και το αλεύρι 200 γραμ
Ετοιμάζω ένα χυλό το προζύμι ανακατεύοντας τ αφήνω 40 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά δυο ψυγείο παρακαλώ
Χτυπάω με το μίξερ μέχρι να φουσκώσουν τα αυγά και τη ζάχαρη ρίχνω όλα τα υγρά υλικά διαδοχικά τα μυρωδικά

Στη συνέχεια το προζύμι και στο τέλος το αλεύρι με το αλάτι με το μπέικιν κουταλιά κουταλιά μόλις απορροφήσει η ζύμη το αλεύρι ρίχνουμε ένα ένα τα κομμάτια του βουτύρου θα πάρει όλη η διαδικασία 20 μόλις είναι έτοιμη η ζύμη κάνουμε απλά διπλώματα όχι ζύμωμα λεπτά και σκεπάζουμε την ζύμη για δυο ώρες στο ψυγείο 
Μετά από δυο ώρες φτιάχνουμε τα τσουρέκια και κάθε λωρίδα τη στρίβω γύρω από τον εαυτό της για να κάνει ίνες και τ αφήνω σε κλειστό φούρνο για 4 ώρες
Πριν τα βάλω στο φούρνο αραιώνω με γάλα δυο κρόκους ώστε να γίνουν νερουλοί και αλείφω τα τσουρέκια μου Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 και μόλις τα βάλουμε μέσα ψήνουμε στους 140 για 40 λεπτά περίπου. Μόλις τα βγάλουμε τυλίγω με ζελατίνα για να διατηρηθούν φρέσκα εγώ έβγαλα 11 μέτρια σε μέγεθος τσουρέκια.Και έτοιμα !!







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις