Στριφταρι με κρέμα τυρί πράσο και μπέικον και πράσο τυρόπιτα !!!!


1πράσο κομμένο σε κομματάκια
6 φέτες μπέικον
Κρέμα τυρί της αρεσκείας μας τύπου Φιλαδέλφεια
800 γραμ. αλεύρι
400 ML νερό περίπου
2 κουταλιές ξύδι
Φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 ποτήρια Ελαιόλαδο
150 γραμ Τυρί
100 γραμ τριμμένο κασέρι
Κρέμα τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
Ρίχνω σε ένα σκεύος το αλεύρι
Ρίχνω μία κουταλιά αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι
Το φακελάκι μπέικιν
μπάλα Και πλάθουμε για
Αφήνω το ζυμάρι που περίπου 40 λεπτά να ηρεμίσει
Αφού άνοιξα τα φύλλα τ αφήνω στην άκρη και ετοιμάζω τη γέμιση.
Κόβω το πράσο σε λωρίδες το Σωταρω σε ελαιόλαδο και τ αφήνω να κρυώσει. Τότε προσθέτω τα τυριά μου εδώ έχω φέτα και αλμυρό κασέρι.
Για το στριφτάρι χρειάζομαι ένα μονό φύλλο τ ανοίγω σε πάχος 1 χιλιοστό και βάζω στη άκρη του την κρέμα τυρί τη γέμιση πρασου και τις 6 φέτες μπέικον τυλίγω σε ρολο. Το λάδωνω και πασπαλιζω με σουσάμι κατά προτίμηση !Καλη όρεξη !!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις