Σπαγγέτι με κιμά και κεφαλογραβιέρα !!!!



Υλικά :
500 γραμ.μοσχαρισιος κιμάς
500 γραμ. σπαγγέτι
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
Κεφαλογραβιέρα
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδου
1 κλωναράκι σελερυ
4-5 φύλλα πλατύ Βασιλικό
1 κ.σ ρίγανη
1 κ.σ γλυκιά κόκκινη πάπρικα
Κιμινο λίγο στη μύτη του κουταλιού
1 κ.γ αλάτι
2 κ.σ τοματοπελτε
1 κόφτη κ.γ ζάχαρη η κ.σ κέτσαπ
1 Φύλλο δάφνης
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση : καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο .
Πλένουμε βασιλικό και σελερυ και τα
Πολτοποιουμε στο μπλέντερ .
Σ ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε
Ρίχνουμε το πολτό από κρεμμύδια και σωταρουμε.
Έπειτα ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και τον κιμά ανακατεύουμε
Ρίχνουμε και τον τοματοπελτε κι ανακατεύουμε συνέχεια στο τέλος
Ρίχνουμε και το αλάτι .Σβηνω με το κρασί .
Προσθέτω μισό λίτρο νερό κι αφήνω να βράσει με σκεπασμένο
Καπάκι 1 ώρα περιπου μέχρι ν απορροφήσει τα υγρά .
Στη συνέχεια μέχρι να γίνει ο κιμάς βράζω τα σπαγγέτι
Σύμφωνα με τις οδηγίες .
Μόλις βράσει ο Κίνας σερβίρω με τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Καλή όρεξη !!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις