Υλικά 850 γραμ. αλεύρι 1 1/2 χλιαρό νερό 250 γραμμ. γιαούρτι 1 αυγό Λάδι 1 1/2 κ.γ. αλάτι 1 κ.σ κόφτη ζάχαρη 1 φεκελάκι ξηρή μαγιά
Γέμιση
250 γραμ. τυρί φέτα 150 γραμ. κατσικίσιο τυρί (ξινομυζήθρα ) 2 κ.σ γιαούρτι Δυόσμο ,πιπέρι
Εκτέλεση
Δυαλύουμε σ ένα σκεύος τη ξηρή μαγιά με το νερό τη ζάχαρη και το αλάτι Προσθέτουμε σταδιακά το γιαούρτι το αυγό και το αλεύρι . Κάνουμε μια μαλακή ζύμη . Αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί . Μόλις διπλασιαστεί πλάθουμε με λαδωμένα χέρια μπαλάκια τα κάνουμε με τη παλάμη μας μικρά πλακέ πιτάκια και βάζουμε τη γέμιση και τα πλάθουμε κλείνουμε σε μπαλάκια , τ’ αφήνουμε 1,5 ώρα περίπου να φουσκώσουν . Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς αλείφω μ’ ένα πινέλο την επιφάνεια τους με νερό . Και τα ψήνω κατεβάζοντας στους 160 για περιπου μια ώρα .! Έτοιμα !
|
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου