Τονοσαλάτα με σπιτικά κρουτόν σκορδάτα!
Υλικά 1 κονσέρβα τόνο σε νερό 2 φέτες ψωμί 1 φρέσκο κρεμμυδάκι Μαρούλι 2 βραστά αυγά Μισό αγγούρι Ελαιόλαδο Σκόνη σκόρδου Αλάτι Πιπέρι Ρίγανη Μηλόξυδο Λεμόνι |
Κόβουμε τις φέτες ψωμί σε τετράγωνα κομματάκια.
Βάζουμε σ ένα αντικολλητικό μια κ.σ. ελαιόλαδο
να ζεσταθεί ,ρίχνουμε τα τετράγωνα κομμάτια ψωμιού .
Μέχρι να αρχίσουν να γίνονται σα φρυγανιά στην όψη , πριν τα βγάλουμε στα τελευταία 3 λεπτά ρίχνουμε τη σκόνη σκόρδου αλάτι ρίγανη και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν το τελειωτικό επιθυμητό του χρώμα ( εδώ είναι πιο σκούρα εάν βάλουμε ψωμί σικάλεως ) .Περίπου θα χρειαστούμε 10 λεπτά για όλη τη διαδικασία !
Σ ένα σκεύος βάζουμε πλυμένο Μαρούλι , αγγουράκι ,
Το κρεμμυδάκι τ αυγά , το στημένο από τα υγρά της κονσέρβας τόνο ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας λάδι μηλόξυδο η λεμόνι και στο τέλος τα κρουτόν . Έτοιμα !
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου