Ρυζόγαλο με κανέλα !
























Υλικά
  • 3/4 φλ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 5 φλ. φρέσκο γάλα
  • 1 φακελάκι βανίλια κρέμα
  • κανέλα για το πασπάλισμα

  • Εκτέλεση 

  • Βράζουμε  σε μία κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι. Προσθέτουμε κατόπιν το γάλα, τη ζάχαρη και  ανακατεύουμε.
  • Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύουμε το φακελακι κρέμα βανίλια σε μισό φλ. κρύο νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
    Σιγοβράζουμε για λίγο να αρχίσει να πήζει. Όπως είναι ζεστό, το μοιράζουμε σε 6 μπολάκια .
    Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το παγώνουμε στο ψυγείο. Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα λίγο πριν το σερβίρουμε.
    Καλή επιτυχία !

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις