Μελομακάρονα με σιμιγδάλι !!!

























Συνταγή

200 γραμ. ζάχαρη άχνη
250 γραμ. Χυμό πορτοκαλι
250 γραμ. ελαιόλαδο απαλό
250 γραμ. σπορέλαιο
10 γραμ μπέικιν
5 γραμ. μαγειρική σόδα
30 γραμ. κονιάκ
30 γραμ. μέλι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1/3 κ.γλ. γαρύφαλλο
2 κ.γλ. κανέλα
1150 -1250 γραμ.αλεύρι γ.ο.χ.
230 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό

Σιρόπι

600 γραμ. νερό
600 γραμ. ζάχαρη
300 γραμ. μέλι
χυμό από μισό λεμόνι
1 ξύλο κανέλα
Μισό πορτοκαλί
Σερβίρισμα
Καρύδια ψιλοκομμένα
Μέλι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι για να κρυώσει. (3-4 ώρες πριν)
Και σιροπιάζουμε τα ζεστά μελομακάρονα με το κρύο σιρόπι.
Βράζουμε ζάχαρη με νερό πορτοκαλι και κανέλα για 4-5′ .Ριχνουμε το μέλι .
Αφήνουμε να κρυώσει καλά .

Για τα μελομακάρονα

Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτος το αλεύρι και το σιμιγδάλι Ανακατεύουμε όλα τα υλικά να λιώσει η ζάχαρη και αναμιχθούν καλά.

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι σ ένα μπωλ και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.

Προσθέτουμε στα υγρά υλικά λίγο λίγο το αλεύρι-σιμιγδάλι ανακατεύοντας να σχηματιστεί ζύμη. Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή και εύπλαστη.(αφήνουμε στην άκρη για 20-30 λεπτά ).

Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς και αέρα προθερμασμένο φούρνο

Για 30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρωμα .
Όπως είναι καυτά, τα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να ποτίσουν 4-5′ και τα αναποδογυρίζουμε προσεκτικά,τα πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο καρύδι. Περιχύνουμε με λίγο μέλι .

Καλή επιτυχία !

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις