Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο




















Συνταγη
Μια κούπα ψιλοκομμένο πράσο
800 γραμμάρια κιμα αναμικτο
6-7 πατάτες
Ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο  κρεμμύδι  στο μπλέντερ
Πιπέρι
Γλυκιά πάπρικα
Μισό κγ κιμινο
Λίγη τριμμένη φρυγανιά
Μισή κούπα τριμμένο αλμυρό τυρί
Αλάτι ρίγανη δυόσμο
Εκτέλεση
Πολτοποιουμε το κρεμμύδι και τη μια σκελίδα
Σκόρδο .
Ρίχνουμε σ ένα σκεύος το κιμα
Το πολτό από κρεμμυδι σκόρδο και αλάτι
  • Την πάπρικα κιμινο δυόσμο ρίγανη

Αναμιγνυουμε και ρίχνουμε φρυγανιά
Περίπου μια κούπα να τραβήξει τα υγρά
Από το κιμα κι αφήνουμε στην άκρη .
Πατάτες
Κόβουμε φέτες κυδωνατες
Και κόβουμε σκελίδες από σκόρδο σε μικρά
Κομμάτια με το μαχαίρι.
Αλάτιζουμε τις πατάτες ρίχνουμε πιπέρι
Κομμάτια σκόρδου κιμινο ρίγανη ελαιόλαδο και
Τις βάζουμε σ ένα ταψί Προθερμαίνουμε το φούρνο 180
Και πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε
Κι αυτά στο ταψί . Ρίχνω ένα φλυντζανι νερό
Στο ταψί και ψήνω για 1.30 ώρα Περίπου . Καλή επιτυχία !

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις