Γιουβέτσι μοσχαράκι με κριθαράκι και 3 τυριά





































Υλικά:
500 γραμ. Μοσχαράκι
300 γραμ. Κριθαράκι
4κρεμμυδια
2 σκελίδες σκόρδου
4κ.σ.Τοματοπελτε
Αλάτι ,γλυκιά πάπρικα ,κύμινο, ρίγανη ,1 φύλλο δάφνης ,βασιλικό
1 κούπα τριμμένα τυριά ,μοτσαρελα τσενταρ και παρμεζάνα έβαλα εδώ,αλλά μπορεί να μπει φέτα κεφαλογραβιέρα και απλό ελληνικό κασέρι.

 Εκτέλεση:

Πολτοποιουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο μπλέντερ . Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα το ζεσταίνουμε ,εγώ χρησιμοποιώ χύτρα και ρίχνω το πολτό από τα κρεμμύδια και σκόρδο στο ζεσταμένο λάδι τα σοτάρουμε και ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά μας εκτος το αλάτι και το τοματοπελτε να βγάλουν όλα Τ αρώματα έπειτα μολις γίνουν διάφανα ρίχνουμε το κρέας και το τοματοπελτε στο τέλος το σωταρουμε μαζί ·ρίχνω ένα λίτρο ζεστό νερό και κλείνω το καπάκι και αφήνω στη χύτρα 20 λεπτά ώστε να μαλακώσει το κρέας και να χυλώσει η σάλτσα ανοίγω το φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς και ρίχνω σ ένα πυρέξ (για να το σερβίρω κατευθείαν με το ταψί )το μοσχαράκι με τη σάλτσα και προσθέτω το κριθαράκι ρίχνω 2 κούπες ζεστό νερό και μια κ.σ αλάτι και το ψήνω 20 με 30 λεπτά ώστε να ψηθεί το κριθαράκι τα μόλις ψηθεί το βγάζω ρίχνω τα τυριά μου κλείνω το φούρνο και βάζω το ταψάκι για αλλά δέκα λεπτά ώστε να λιώσουν τα τυριά Σερβίρω αμέσως . Καλή όρεξη !!!!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις