Γεμιστές πιπεριές με κιμά


Υλικά

6 χρωματιστές πιπέριές
2 κρεμμύδια ,2 σκελίδες σκόρδο
300 με 400 γραμ μοσχαρίσιο κιμά
μαιντανό ,δυόσμο,ρίγανη,κόκκινο γλυκό πιπέρι
πιπέρι άσπρο,κύμινο,αλάτι,βασιλικό
ένα φλυντζάνι ξηρό κρασί
ντοματάκια κονκασέ
ρύζι καρολίνα άσπρο στρόγγυλο 1,5 κ.σούπας για κάθε πιπεριά
ελαιόλαδο
πατάτες


Εκτέλεση
σε αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε το ελαιόλαδο
τ αφήνουμε να ζεσταθεί
ρίχνουμε τα τεμαχισμένα η πολτοποιημένα κρεμμύδια
και τις σκέλίδες σκόρδου
μέχρι να γίνουν διάφανα
μετά ρίχνουμε τον κιμά
πατάμε με το πηρούνι συνέχεια ωσότου γίνει άσπρος προσθέτουμε
το ρύζι το τηγανήζουμε για 5 λεπτά
ρίχνουμε το κρασί να κοχλάσει 1 /2 λεπτά
και έπειτα προσθέτουμε τα ντοματάκια
και τα μπαχαρικά μας, αλάτι
κι αφήνουμε για 15 /20 λεπτά να βράσει σε σιγάνη φωτιά
αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό

πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές
τις αλατίζουμε και τις γεμίζουμε
προαιρετικά καθαρίζουμε 5/6 πατάτες αλατοπιπερώνουμε ρίγανη
και τις ρίχνουμε μαζί στο ταψί
η αν μας περισσέψει γέμιση τη ρίχνουμε επίσης στο ταψί και ψήνουμε μαζί
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στα πρώτα 15 /20 λεπτά σε σιγανή
θερμοκρασία
και μετα πιο δυνατή για άλλα 20 με 40 λεπτά μέχρι να ψηθούν .
Σερβίρουμε με τυρί φέτα !

Καλή επιτυχία!!!











Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις