Spinat Teigrolle



Υλικά 

φύλλο

1 κιλό αλεύρι περίπου,600 ,700 γραμ για το ζυμάρι το  υπολοιπο γι  άνοιγμα φύλλου
μπεικιν παουντερ
ζεστό  νερό ,1 ποτήρι 
ελαιόλαδο 
αλατι ,πιπέρι
ξύδι 1 κσ

γέμιση
500 γρ σπανάκι 
φέτα ,κασερι 
1 κρεμμύδι η  εναλλακτικά φρέσκα  κρεμμυδάκια

Εκτέλεση
ρίχνουμε σ ένα  μπώλ  το  ζεστό νερό ,λάδι και μπεικιν παουντερ 
και  τ  αλεύρι  σιγά σιγά .
μέχρι  να  γίνει ενα  μαλακό ζυμάρι  συμπληρώνουμε με κρύο νερό εαν  χρειαστεί.
Τ αφήνουμε σκεπασμένο 40 λεπτά να ξεκουραστεί

Στη  συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση σ ενα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι .
ρίχνουμε το  πλυμένο σπανάκι μεχρι να μαραθεί αποσυρουμε και  αλατοπιπερώνουμε .
Στο τέλος ρίχνουμε τα τυριά .

Ανοίγουμε τη ζύμη σ ένα τεράστιο φύλλο 40 *40 περίπου .
Βάζουμε τη γέμιση στην άκρη του φύλλου και τυλίγουμε σε  ρολό.
Τυλίγουμε σε στριφτάρι.
Βρέχουμε με  νερό  το  στριφταρι και  πασπαλίζουμε κατά προτίμηση με σουσάμι η λιναρόσπορο.
Ψήνουμε σε προθερμόμενο φούρνο για 30  λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία!!!













Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις