Πίτα χωρις φΰλλο (Μπομπότα)με σπανάκι
Υλικά 500 γρ. σπανάκι ,250 γρ. τυρί και κεφαλογραβιέρα
κρεμμύδι κατά προτίμηση ή 1 ξερό κρεμμύδι ή 3 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κεφαλογραβιέρα τριμμένη.
Καλαμποκάλευρο 2, 3 κούπες .Ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο,ηλιέλαιο.Νερό χλιαρό.
Εκτέλεση σοτάρω τα λαχανικά μου και προσθέτω τα τυριά μου.Στη συνέχεια αναμιγνύω το καλαμποκάλευρο με 2 περίπου ποτήρια με
χλιαρό νερό αλάτι και κάνω ένα πυκτό χυλό εδώ ρίχνω λιγο κεφαλογραβιέρα ..Λαδώνω ένα ταψί και ρίχνω το μισό χυλό και στρώνω μ
ένα πινέλο
στρώνω το σπανάκι με τα τυριά .
Και στο τέλος τον υπόλοιπο χυλό.Να προσθέσω ότι στο χυλό μπορούμε να προσθέσουμε βούτυρο ,γιαούρτι ή αυγά τότε
προσθέτουμε περισσότερο καλαμποκάλευρο .
ρίχνουμε λαδάκι από πάνω για να κάνει κρούστα .
Προθερμαίνω σε μέτριο φούρνο και ψήνω για 40 λεπτά . Καλή επιτυχία !!!!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου