Spinat Teigrolle
Υλικά
φύλλο
1 κιλό αλεύρι περίπου,600 ,700 γραμ για το ζυμάρι το υπολοιπο γι άνοιγμα φύλλου
μπεικιν παουντερ
ζεστό νερό ,1 ποτήρι
ελαιόλαδο
αλατι ,πιπέρι
ξύδι 1 κσ
γέμιση
500 γρ σπανάκι
φέτα ,κασερι
1 κρεμμύδι η εναλλακτικά φρέσκα κρεμμυδάκια
Εκτέλεση
ρίχνουμε σ ένα μπώλ το ζεστό νερό ,λάδι και μπεικιν παουντερ
και τ αλεύρι σιγά σιγά .
μέχρι να γίνει ενα μαλακό ζυμάρι συμπληρώνουμε με κρύο νερό εαν χρειαστεί.
Τ αφήνουμε σκεπασμένο 40 λεπτά να ξεκουραστεί
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση σ ενα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι .
ρίχνουμε το πλυμένο σπανάκι μεχρι να μαραθεί αποσυρουμε και αλατοπιπερώνουμε .
Στο τέλος ρίχνουμε τα τυριά .
Ανοίγουμε τη ζύμη σ ένα τεράστιο φύλλο 40 *40 περίπου .
Βάζουμε τη γέμιση στην άκρη του φύλλου και τυλίγουμε σε ρολό.
Τυλίγουμε σε στριφτάρι.
Βρέχουμε με νερό το στριφταρι και πασπαλίζουμε κατά προτίμηση με σουσάμι η λιναρόσπορο.
Ψήνουμε σε προθερμόμενο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία!!!
Thank you very much for the invitation !!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήI will enjoy your network!!!!