Μοσχαρίσιο συκώτι με καραμελωμένα κρεμμυδια μανιτάρια και Μπασματι ρύζι


η κόρη μου με είπε καλλιτέχνη 😂😂😂
Υλικά : 3 κομμάτια μοσχαρίσιο συκώτι
5 ξερά κρεμμυδια
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι πιπέρι
1 κονσέρβα μανιτάρια
Λαδόκολλα
Κόκκινη γλυκιά πάπρικα
1 κ.γ σκόνη σκόρδου
Ρύζι : basmati Yasmin
1/2 κ.γ κουρκουμα
Αλάτι
Εκτέλεση : πλένω το συκώτι , Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200.
Στρώνω ένα ταψί με λαδόκολλα και αφού στέγνωσω από τα νερά το συκώτι το λαδωνω και αλατίζω ρίχνω παντού πάπρικα και σκόνη σκόρδου . Το ψήνω κι από τις δυο πλευρές για 20 λεπτά περίπου .
Κόβω σε φέτες τα κρεμμυδια και τηγανίζω μέχρι να γίνουν διάφανα και χρυσόκαφε τα γυρίζω συνέχεια να μην καούν ρίχνω αλάτι πιπέρι και τα μανιτάρια αφού τα στράγγισω .
Ρύζι : ρίχνω σε μια κατσαρόλα Λάδι και μόλις κάψει ρίχνω 2 κούπες ρύζι κουρκουμα και το το τηγανίζω για 5 με 10 λεπτά ρίχνω προσεκτικά 2 -3 κούπες νερό χαμηλώνω κι αφήνω να σιγοβράζει ελέγχω συνέχεια για 20 λεπτά περίπου αν χρειαστεί μπορεί να προσθέσω λίγο νερό ακόμα κλείνω τη φωτιά και τ αφήνω 10 λεπτά σκεπασμένο .
Βαζω το συκώτι στο πιάτο από πάνω τα τηγανισμένες κρεμμυδια και μανιτάρια το ρύζι και συνοδεύω με κόκκινη λαχανοσαλάτα πικάντικη 😊!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις