Μια συνταγή σε δυο καλαμποκίσια στριφτάρια με κόκκινη κολοκύθα και φουντούκι και αλμυρά ψωμάκια με τυρί και λιναρόσπορο












Υλικά Καλαμποκίσιο αλεύρι Αλεύρι σταρενιο 1 τριτο ενός κύβου μαγιάς μπύρας 1 μικρή κόκκινη κολοκύθα αλατι,μοσχοκάρυδο ,κανέλα,μαύρη ζάχαρη ,άσπρη ζάχαρη λιναρόσπορο,τυρί φέτα ρίγανη Λάδι 1 ποτήρι χλιαρό νερό 1 φλυντζάνι αλεσμένα φουντούκια Εκτέλεση Σ ένα μπώλ ρίχνουμε το νερό ενα κγ αλάτι και κγ άσπρη ζάχαρη τη μαγιά και το λαδι ανακατεύουμε ρίχνουμε καλαμποκίσιο αλεύρι τόσο ώστε να κάνουμε ενα παχύρευστο χυλό ρίχνουμε το σταρένιο αλεύρι ώστε να κάνουμε μια μπάλα ζύμης ζυμώνουμε τη χωρίζουμε σε δυο η τρια μέρη κι αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί καθαρίζουμε τη κολοκύθα αφού την εχουμε ψήσει ολόκληρη λυώνουμε τη σάρκα μ ένα πηρούνι ρίχνουμε μαύρη ζάχαρη κανέλα μοσχοκάρυδο κατα προτίμηση και τα φουντούκια ανοίγουμε ενα φύλλο 30χ40 εκατ βάζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό κόβουμε σε ροδέλες 1,2 εκατ.τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί αφήνουμε να διπλασιαστούν και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μόλις κρυώσουν πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα παίρνουμε την άλλη μπάλα ζύμης και ρίχνουμε λιναρόσπορο ,φέτα 100/150 γραμ. και ρίγανη ρίχνουμε ενώ ζυμώνουμε τοσο σταρένιο αλεύρι ώστε να μη κολάει πλάθουμε μικρά μπαλάκια και αφήνουμε να φουσκώσουν και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις